Kesätöitä siivoojana – pidetään huolta yhteisistä tiloista
-

Julkaistu

Kesätöitä siivoojana – pidetään huolta yhteisistä tiloista

Kunnalla on tänä kesänä useita reippaita nuoria pitämässä huolta yhteisistä tiloista. Haastattelimme yhtä nuorta ja tässä hänen aatteitansa kesätöistä.

Peppiina, 16, kertoo hakeneensa ensisijaisesti päiväkotiin, mutta koska jokaiselle ei voida taata ensimmäistä hakupaikkaa, hän pääsi kesätöihin siivoamaan koulua.

Mieluisinta työssä on tähän mennessä ollut pehmusteiden irrotus penkkien jaloista. On tosin vähän raskasta, kun on pitänyt herätä kuuden aikaan aamulla koska työt alkavat seitsemältä aamulla, enkä ole mikään kovin innokas aamuihminen. Hyvä kuitenkin, että sain kesätyön, Peppiina toteaa.

– Olen päässyt siivoamaan luokkia, pyyhkimään pöytiä ja irrottamaan sekä vaihtamaan penkkien jalkojen pehmusteita, Peppiina kertoo

Peppiina on sanonut pitävänsä kesätytöstään, mutta toivoisi hieman enemmän monipuolisuutta päiviin. Työ sopii ihmisille ketkä pitävät siivoamisesta. Myös jos on aamuihminen, ja aikaisin herääminen luonnistuu, kannattaa harkita koulun siivoamista kesätyönä, Peppiina sanoo.

Peppiinan mielestä on tärkeää, että yhteisistä paikoista huolehditaan ja paikat pidetään puhtaana ja hyvässä kunnossa.

Kesätyöt ovat suuri apu tulevaisuutta varten. On helpompaa hakea tulevaisuudessa töitä, kun siihen on matalampi kynnys. Kesätöitä olisi hyvä hakea tulevaisuutta ajatellen. Saa työkokemusta ja tietää kuinka hommat työelämässä toimii. Pieni taskuraha on aina hyvä lisä, Peppiina sanoo.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!