Huolella valikoituja sisustustuotteita myyvä Kotoisa Mylläämö kutsuu Temmeksen meijerille kahville ja viihtymään
-

Julkaistu

Huolella valikoituja sisustustuotteita myyvä Kotoisa Mylläämö kutsuu Temmeksen meijerille kahville ja viihtymään

Kuva: Kotoisan Mylläämön tuotteet ovat skandinaavisen ilmavia, ajattomia, väreiltään maanläheisiä ja helposti sisustukseen yhdisteltäviä, ja niitä voi tulla ihastelemaan ja mylläämään ilman ostopaineita. ”Toivon, että tänne tullaan viihtymään ja nauttimaan vaikka kupponen kahvia leivoksen kera”, kertoo yrittäjä Minna Väisänen.

 

Temmeksen vanhan ja tunnelmallisen meijerirakennuksen pihapiirissä on alkanut tapahtumaan. Toukokuun alussa Hinkkilän osto- ja myyntiliikkeen naapuriin muutti Mankilassa toimintansa startannut Kotoisa Mylläämö. Kotoisa Mylläämö myy kotien ja myös yritysten sisustukseen huolella valittuja esineitä ja yksityiskohtia, joiden ilme on rouhean skandinaavinen, ilmava, ajaton sekä väreiltään maanläheinen – tyyliä ja uniikkeja yksityiskohtia unohtamatta.

 

Nyt meijerin pihapiirissä toimivat yrittäjät kaavailevat yhdessä monenlaista toimintaa alueelle sekä toria Meijeriaukiolle niin kesällä kuin joulun aikaan. Kotoisan Mylläämön yrittäjä Minna Väisänen kehottaa yhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä ottamaan epäröimättä yhteyttä.

 

– Haluamme Hinkkilän yrittäjän Inkeri Haapakosken kanssa kehittää meijerialueesta monipuolista kohtaamispaikkaa, jonne tulla viettämään aikaa. Ilman koronavuotta Hinkkilällä olisi ehkä jo ollutkin Meijeriaukiolla viime kesänä toimintaa. Tänä kesänä aukiolla tullaan näkemään toritoimintaa, jonka tueksi saamme kunnalta myös käyttöömme kojurakenteita. Jos olet kiinnostunut tulemaan torille myymään, ota rohkeasti minuun tai Inkeriin yhteyttä, sanoo Minna.

 

– Myös meijerin tiloissa olisi mahdollisuuksia muutamalle pienyrittäjälle. Yläkerrassa on vielä kolme pientä yrityshuoneistoa ja kivijalassa yksi meidän lisäksemme. Toivon, että kiinnostuneet yrittäjät ottavat meihin yhteyttä. Olen avoin kaikenlaisille ehdotuksille ja etsin aina uudenlaisia yhteistyön muotoja.

 

– Toivon, että kauniiseen meijerirakennukseen saataisiin rakennettua pieni hyvinvointi- ja lifestyle-alan keskus. Yläkerrasta löytyisi vielä tilat vaikkapa kauneusalan yrittäjälle, joka tekisi monipuolisesti ripsiä ja kynsiä sekä tarjoaisi kampaamopalveluja. Lisäksi tiloissa voisi toimia joku kädentaitaja tai vaikka hieroja. Samalla meille mahtuisi myös taidenäyttelytila. 

 

Kuva: Vanhan meijerin vehreässä ja tunnelmallisessa miljöössä on italiaisen piazza-aukion viipyilevyyttä. Kahvikupin ääreen on mukava istahtaa, ja samalle pihalle avautuvat niin Koitoisan Mylläämön kuin Hinkkilän osto- ja myyntiliikkeen ovet.

 

”Jos ihmisellä on joku intohimo, niin kannattaa lähteä kokeilemaan”

Alun perin Nummipusulasta, nykyiseltä Lohjalta lähtöisin olevan Minnan päätyö on sairaanhoidossa yksityisessä lääkärikeskuksessa, mutta häneltä löytyy sairaanhoitajan koulutuksen lisäksi myös siivousteknikon, restonomin ja puutarhurin paperit. 

 

– Olen ollut kiinnostunut monista asioista. Menin aikoinaan emäntäkouluun lukion sijaan. Sen jälkeen opiskelin itseni perushoitajaksi, jonka jälkeen työskentelin jakson yksityisessä vanhainkodissa Etelä-Suomessa. Oli 1990-luvun lama ja määräaikaisuuteni päättyi, jolloin lähdin opiskelemaan siivousteknikoksi. Olin siivouspalvelupäällikkönä pitkään Helsingissä, ja sen myötä tulin lopulta myös ensi kertaa Oulun seudulle. Kyseessä oli kahden vuoden komennus, jonka aikana tapasimme nykyisen aviomieheni kanssa, kertoo Minna.

 

– Kun komennus päättyi, palasin vielä hetkeksi etelään Engel-hoivapalveluihin, jossa opiskelin itseni työn ohessa sairaanhoitajaksi. Valmistuttuani sain paikan Oulun yliopistollisesta sairaalasta ja muutin Ouluun. Suoritin restonomin koulutuksen OYS:issa työskentelyni ohessa. Myöhemmin toimin vielä avainasiakaspäällikön tehtävissä kahdessa suuressa siivousalan yrityksessä, jonka aikana, vuonna 2016, suoritin opintovapaalla puutarhurin tutkinnon ja perustin oman yritykseni Viher- ja Hyvinvointipalvelut T:mi Minna Väisänen, Minna jatkaa.

 

– Vuonna 2019 siirryin osastonhoitajaksi Siikalatvalle yksityisen lääkärikeskuksen palvelukseen. Samalla pyöritin puutarha-alan yritystäni, jonka parissa teen asiakkailleni edelleen erilaisia puutarhatöitä, rakennan kauniita puisia pergoloita ja nätin näköisiä kivetyksiä pintasadevesien ohjaamiseen. 

 

– Kun muutimme Siikalatvalle Mankilaan, ostimme kodiksemme talon, jolla oli lähes 200 vuotta pitkä historia. Talon tiloissa oli toiminut aikoinaan muun muassa Hätälän sekatavarakauppa ja posti. Olen aina rakastanut sisustamista ja kaikkea kaunista, joten aloin ideoimaan puutarha-alan toiminnan ympärille myös ympärivuotisempaa somistusalan toimintaa. Perinteikäs talomme tarjosi tähän oivat puitteet, ja aloin ideoimaan tiloihin sivutoimista sisustuskauppaa. Minun oli tarkoitus avata jo keväällä 2020, mutta sitten tuli korona ja painoin hetkeksi vielä jarrua. 

 

– Marraskuussa 2020 kuitenkin ajattelin, että aika olisi nyt tai ei koskaan. Päätin avata joulusesonkiin ja soitin miehelleni, että avataanko liike kahden viikon päästä. Hän heikolla hetkellä lupasi ja aloimme remontoimaan tilaa. Mies teki siinä valtavan työn, kertoo Minna.

 

– Samalla aloin kartoittamaan, mistä saisin tavaraa, sovin tukkureista ja tavarantoimittajista. Kiitos pitkän kokemukseni sisustamisen parissa, minulla oli selkeä visio siitä, mitä etsin. Ostan laadukasta, ajatonta, kestävää ja uniikkia tavaraa, joka miellyttää omaa silmääni. Lopputulos on minun näköiseni. Ajattelen, että en voi olla yrittäjänä eri persoona kuin olen. Jos pidän jostakin, niin ehkä siitä pitää myös joku muu. Suosin luonnonmateriaaleja, ja haluan seistä edustamieni tuotteiden takana. 

 

– Sopivimmat tuotteet löytyivät Tanskasta. Monet sikäläiset merkit olivat tulleet tutuksi sisustusharrastuksen kautta jo aiemmin. Halusin tuoda sellaisia merkkejä, mitä ei ole juurikaan myynnissä täällä. Laitoin tavarantoimittajille Tanskaan sähköpostia, että olen perustamassa tällaista yritystä ja kiinnostunut ryhtymään heidän tuotteidensa jälleenmyyjäksi. Siitä se lähti. Liike avattiin Mankilassa ja joulumyynnit menivät mukavasti. Ihmisiä kävi paljon ympäri Oulun seutua. Perustin myös heti alusta verkkokaupan. 

 

– Käyn myös stailaamassa ihmisten asuntoja sekä yritysten tiloja, joissa pienillä muutoksilla saa aikaan isoja parannuksia. Suomessa yritykset käyttävät vielä varsin vähän aikaa esimerkiksi asiakastiloihinsa, vaikka pienillä muutoksilla saisi konttoreissa paljon aikaan. Toisaalta esimerkiksi IT-alan yrityksissä viihtyvyyteen on tehty suuria panostuksia jo pitkään. Minut voi pyytää tutustumaan yrityksen tiloihin, niin ehdotan sitten ratkaisua. 

 

Meijerin ihana miljöö

Temmeksen meijerille Minnan toi paikan ihana miljöö.

 

– Olin käynyt paljon Hinkkilässä ja aloin ajatella, että tämä voisi olla parempi sijainti liikkeelleni lähempänä Nelostietä, jolloin ihmisten olisi helppo piipahtaa ohi kulkiessaan, sanoo Minna.

 

– Olin sitten Tyrnävän kunnan ympäristöosastoon yhteydessä, pääsin tutustumaan tiloihin, ja siinä jo lyötiin kättä päälle. Tyrnävän kunta järjesti kaiken tosi hienosti ja joustavasti. Tiloissa oli ollut kampaaja, joten tarvittavat muutokset ja vesipisteen poisto tehtiin nopeasti ja ajallaan. Täytyy ihan kiittää, miten kätevästi kaikki tapahtui, Minna jatkaa.

 

– Olen tykännyt olla tässä. Asiakkaita käy paremmin kuin vanhassa liikkeessäni, ja tokihan myös vanhat asiakkaani ovat tänne löytäneet. Toivon, että saamme meijerille mukaan lisää yrityksiä! Jos kiinnostuit, niin tule tutustumaan. Yhteistyö tukee jokaisen osapuolen liiketoimintaa.

 

– Ajattelen, että jos ihmisellä on joku intohimo, niin kannattaa lähteä kokeilemaan. Aloittaa pienestä ja sitten pikkuhiljaa laajentaa. Itsekin aloitin yritystoiminnan kotonani puoli vuotta sitten, ja nyt olen jo täällä uusissa toimitiloissa. 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!