Hauskat 4H-kesäkerhot - vielä ehdit ilmoittautua mukaan!
-

Julkaistu

Hauskat 4H-kesäkerhot - vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Tyrnävän 4H-yhdistys järjestää tänä kesänä kesäpäiväkerhoja, joiden tarjontaan kuuluu mm. pelihuone tietokonepelailuun sekä liikuntaan, käsitöihin ja kotitalouteen liittyviä päiväohjelmia. Kesäpäiväkerhoja on järjestetty tänä kesänä Tyrnävän kirkonkylällä sekä Murrossa.

Tyrnävän kirkonkylän kesäpäiväkerhojen ohjaajana toimiva Mihkku, 15, kertoo, että kerhoihin sisältyy eri toimintojen lisäksi syöminen kaksi kertaa päivässä.

– Tässä kirkonkylällä käymme ruokailemassa Kuulammen koulun kotitalousluokassa, jossa on kesällä töissä ruokavastaava. Puolenpäivän aikaan käydään syömässä lounas ja kello 14 lapsille on tarjolla välipalaa, Mihkku kertoo.

Tyrnävän 4:n toiminnanjohtaja Päivi Suvanne kertoo, että kerhojen koot vaihtelevat päivittäin.

– Jotkut ilmoittautuvat kerhoon suoraan kolmeksi viikoksi, kun taas jotkut ilmoittautuvat päiväkohtaisesti. Joka päivä kerhoon voi tulla uusikin ihminen. Haku on päällä koko ajan ja vielä ehtii ilmoittautua mukaan! kertoo Päivi.

Kerhojen tarjonta on monipuolista, ja lapset voivat myös vaihtaa ohjelmasta toiseen päivän aikana.

– Jos esimerkiksi pelikerhossa iskee tylsyys, eikä halua enää pelata, on mahdollisuus vaihtaa vaikkapa käsitöihin piirtämään tai muovailemaan muovailuvahalla, Päivi kertoo.

Mihkku suosittelisi kesätyötään tuleville kesätyöntekijöille, koska hän kuvailee kesätyötään rentona puuhana.

– On mukavaa, kun pääsee puuhaamaan yhdessä lasten kanssa. Myös joustavat työajat ovat hyvät, kun voi sopia työajat omaan rytmiin sopivaksi, kertoo Mihkku.

Kerhonohjaajan koulutuksen ja isoskoulutuksen suorittaneella Mihkkulla riittää kesätöitä koko kesän ajaksi. Kesäkerho-ohjaajan paikan lisäksi hänellä on myös kolme muuta kesätyöpaikkaa. Mihkku on seurakunnan varhaisnuorten retkellä isosena, Kuopiossa rippileirillä isosena sekä Temmeksen museolla kaksi viikkoa kesätöissä. Lisäksi hän toimii 4H-yrittäjänä.

Varaa lapsellesi kesäkerho: https://tyrnava.4h.fi/4h-kesapaivaleiri/

Leireille voi ilmoittautua päivä- tai viikkokohtaisesti. Ilmoittauduthan viimeistään 2 päivää ennen suunnittelemaasi kesäkerhopäivää! Kesäpäiväkerhon hinta on 10 e / lapsi / päivä, jolla katetaan ruoka-, välipala- ja ohjelmakustannukset. Kerhoja järjestetään kyläkohtaisesti päivittäin kesäkuussa klo 9-16 juhannukseen saakka sekä tarvittaessa myös elokuussa.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!