-

Vastaanotto

Kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteelle 1.1.2023 alkaen. 

Tavoitat kuitenkin paikalliset sosiaali- ja terveyspalvelut myös vuodenvaihteen jälkeen käyttäen samoja, näiltä sivuilta löytyviä paikallisia puhelinnumeroita ja muita yhteystietoja kuin tähänkin saakka.  Kaikki paikalliset sote-palveluiden yhteystiedot, kuten Tyrnävän terveyskeskuksen, ikäihmisten palveluiden, suun terveydenhuollon, sosiaalipalveluiden ja muiden sote-palveluiden, säilyvät siis toistaiseksi samoina. 

Asiakkuudet, asiakastiedot ja ajanvaraukset siirtyvät automaattisesti Pohteelle, eikä muutos vaadi asiakkaita toimenpiteitä.

Huomioithan, että Tyrnävän kunnan alaisia sosiaali- ja terveyspalveluiden verkkosivuja ei enää päivitetä 1.1.2023 jälkeen, joten tutustu ajantasaisiin uutisiin, tietoihin ja ohjeistuksiin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen sivuilla, jotka julkaistaan  29.12.2022 osoitteessa www.pohde.fi  Huom! 29.12. alkaen sivuilta löytyvät koko hyvinvointialueen tarjoamat sosiaali- ja terveyspalvelut, mutta ennen torstaita 29.12. osoite www.pohde.fi vie vielä hyvinvointialueen valmistelunaikaiseen sivustoon.

Terveyskeskuksen vastaanotolla työskentelevät lääkärit

johtava lääkäri Liisa Kylmänen

Ajanvaraus lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotolle

Ajanvaraus ja tutkimustulosten tiedustelu
ma–to klo 8.00–15.45, pe 8.00–14.45 
puh. (08) 558 71323
Kiireettömissä asioissa yhteys klo 12.00 jälkeen (reseptien uusiminen, kiireetön ajanvaraus, laboratoriotulokset)

Päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolle ohjataan asiakkaita, joilla on epäily esim. korvatulehduksesta (yli 6-vuotiaat), nielurisatulehduksesta, silmätulehduksesta, kynsivallintulehduksesta, haavatulehduksesta, ylä- tai alaraajojen venähdysvammasta, suolistoinfektiosta (oksentaminen, ripuli), ihoinfektiosta, rokkotaudista. Tarvittaessa sairaanhoitaja konsultoi lääkäriä tai muita hoitotyöhön osallistuvia henkilöitä tai varaa ajan lääkärille. Päivystävä sairaanhoitaja kirjoittaa tarvittaessa työnantajan vaatimat lyhyet (1–3) päivän sairauslomatodistukset. Pienet ilman puudutusta tapahtuvat toimenpiteet esim. tikun ym. vierasesineen poistot ovat myös päivystävän sairaanhoitajan työtä.

Sairaanhoitajan vastaanotolla hoidetaan mm. pitkäaikaissairauksien (esim. verenpainetauti, sepelvaltimotauti, reuma) kontrollikäynnit. Ne sovitaan yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaan joko sairaanhoitajalle tai lääkärille. Sairaanhoitajan tehtäviä ovat mm. hoidon ohjaus ja voimavarojen tukeminen, lääkehoidon ja kotimittausten ohjaus ja seuranta, elintapaohjaus ja -neuvonta (ravitsemus, liikunta, päihteet). Sairaanhoitajan vastaanotolla hoidetaan myös aikuisväestön lääkepistokset ja tehdään terveystarkastuksia työterveyshuoltoon kuulumattomille henkilöille. Sairaanhoitaja voi aina kysyä neuvoa ja ohjata potilaan lääkärille, jos tarvetta ilmenee.