Tietoa koronatestauksesta
-

Tyrnävän terveyskeskuksen koronanäyteajanvaraus

Ajanvaraus näytteenottoon ja tutkimustulosten tiedustelu
mato klo 8.0015.45, pe klo 8.0014.45
puh. (08) 558 71323
Kiireettömissä asioissa yhteys klo 12 jälkeen (reseptien uusiminen, kiireetön ajanvaraus, laboratoriotulokset)
Kirkkotie 9, 91800 Tyrnävä

Viikonloppuisin palvelee Limingantullin näytteenotto

Limingantullin näytteenotto korvaa talveksi 5.12. alkaen Oritkarin Drive-in -koronatestauspisteen osoitteessa Nuottasaarentie 5.

Kaikki Pohjois-Pohjanmaan asukkaat voivat viikonloppuisin (lasu) varata Limingantullin näytteenotosta näytteenottoajan yli 2-vuotiaalle henkilölle Nordlabin ajanvarausjärjestelmän kautta. Viikonlopun ajanvaraus avataan perjantaisin klo 16. Tarkempi ohjeistus alla tai OYS:n sivulla.

Oritkarin Drive-in -koronatestauspiste suljettu 30.11.2020 alkaen talviolosuhteiden vuoksi

Oritkarin Drive-in -koronatestauspiste palvelee viikonloppuisin myös tyrnäväläisiä.

Koronanäytteitä otetaan Oulun Oritkarissa viikonloppuisin klo 814. Drive-in -näytteeseen voi tulla ajanvarauksella, jos oireet ovat lieviä eikä sairaanhoidollista tarvetta ole. Oritkarissa testataan tästä eteenpäin myös kaikki yli 2-vuotiaat lapset. Sairaanhoitoa tai hoidon tarpeen arviointia tarvitsevat potilaat ohjataan testiin koronaneuvonnan kautta.

Oritkarin drive-in -koronatestauspiste on syyskuun alusta saakka avoinna myös viikonloppuisin klo 814. Drive-in -koronanäytteenottoon tullaan aina, myös viikonloppuisin, ajanvarauksella. Viikonlopun näytteenoton järjestää Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) toimiva Oulun seudun yhteispäivystys (OSYP) ja sitä voivat käyttää kaikki Pohjois-Pohjanmaan asukkaat.

Jos oireesi ovat lieviä, etkä tarvitse ammattilaisen arviota voinnistasi

Kaikki Pohjois-Pohjanmaan asukkaat voivat viikonloppuisin (lasu) varata drive-in -näytteenottoajan yli 2-vuotiaalle henkilölle Nordlabin ajanvarausjärjestelmän kautta. Viikonlopun ajanvaraus avataan perjantaisin klo 16.

Näytteenottopaikalle ajetaan Oritkarintien kautta ja näytteenottoon jonotetaan autossa. Paikalla on liikenteenohjaus. Jos käytettävissä ei ole autoa tai näytteenottoaikoja ei ole saatavilla, yli 16-vuotiaiden näytteitä otetaan ilman ajanvarausta Oulun seudun yhteispäivystyksessä iltaisin ja viikonloppuisin klo 18 saakka.

Saman perheen yhtä aikaa sairastavista riittää yhden henkilön testaaminen.

Jos tarvitset hoitoa tai ammattilaisen arvion hoidon tarpeesta:

  • Voit halutessasi ensin tehdä oirearviokyselyn verkossa Omaolo-palvelussa.
  • Arkisin soitetaan omaan terveyskeskukseen.
  • Iltaisin ja viikonloppuisin voit soittaa Oulun seudun yhteispäivystyksen numeroon
    08 315 2655.
  • Omaolosta, terveyskeskuksesta, Oulun kaupungin koronaneuvonnasta tai Oulun seudun yhteispäivystyksen numerosta saat toimintaohjeet ja tarvittaessa sinut ohjataan koronavastaanotolle ja/tai näytteenottoon.

Hätätapauksessa soitetaan hätänumeroon 112.

Yli 2-vuotiaiden lasten koronatestaus siirtyy Oritkariin ja terveyskeskusten vastaanotoille.

Lasten drive-in -koronatestauspiste OYS:n lastenpoliklinikalla lakkaa ja kaikki yli 2-vuotiaat lapset testataan päivittäin Oritkarissa drive-in -testauspisteellä tai virka-aikana terveyskeskuksen ohjeiden mukaan. Mikäli ajan varaaminen drive-in -testauspisteelle ei onnistu, soitetaan Lasten päivystyksen neuvontanumeroon 08 315 5260.

Alle 2-vuotiaiden lasten koronatestaus

Alle 2-vuotiaiden lasten koronanäytteitä otetaan arkisin virka-aikana terveyskeskuksen ohjeiden mukaan ja viikonloppuisin sekä iltaisin OYS:n lastenpäivystyksessä. Alle 2-vuotiaiden lasten näytteenotosta saat ohjeet soittamalla Lasten päivystyksen neuvontanumeroon.