-

Suun terveydenhoito

Tyrnävän terveyskeskus
Kirkkotie 9, 91800 Tyrnävä

Ajanvaraus numerosta (08) 558 71345
arkisin ma–to klo 8.00–15.45, pe klo 8.00–14.45
Kiireellinen ajanvaraus klo 8–10.

Suun terveydenhuollon toiminta-ajatuksena on vastata väestön suun terveydenhuollon palveluista, joihin kuuluvat väestön suun terveyden edistäminen sekä hammassairauksien ehkäisy ja hoito.

Hammashuollon asiakasmaksut, 222 kt, pdf

Päivystys

Arkipäivisin terveyskeskuksen hammashoitolassa puh. 08 558 71345

Viikonloppuisin, juhlapyhinä ja niiden aattoina elleivät ne ole työpäiviä, päivystys klo 10–15 Aapistien hammashoitola, Aapistie 3, puh. 044 703 6426

Vakavissa tapaturmatilanteissa yhteys OYS:n yhteispäivytykseen p. (08) 3152 655 (terveysneuvonta). Asiakas itse huolehtii tarvittavan jatkohoitoajan varaamisen haluamastaan hoitopaikasta.

Päivystysvastaanotto on tarkoitettu akuuttia, välitöntä ensiapua tarvitseville asiakkaille:

  • akuutti hammassärky
  • tapaturmat
  • turvotus
  • proteesin hankauma, joka on rikkonut limakalvon ja estää proteesin käytön
  • tai muu vastaava akuutti tilanne, jossa epämääräiset oireet

Ensihoitona annetaan

  • kivun tai haitan poisto (esim. hampaan avaus, hionta, väliaikainen paikka, lääkeresepti)

Toimipaikat

Tyrnävän terveyskeskuksen hammashoitola: kaikki perushammashoito
Röntgen: Isot suun alueen röntgenkuvaukset suoritetaan Limingan terveyskeskuksessa, Liminganraitti 4, 91900 LIMINKA. Kuvaukseen tarvitaan hoitavalta hammaslääkäriltä sähköinen lähete. Aika kuvaukseen varataan hammashuollon ajanvarauksen kautta, puh. 08 558 71345.

Vastaava hammaslääkäri

Aappo Keränen puh. 044 497 1194

Ensimmäistä lasta odottavat vanhemmat

Voivat varata maksuttoman suun terveyden opastuskäynnin suuhygienistille, jossa kartoitetaan perheen suun terveyden tutkimukset ja ennaltaehkäisyn tarve. Itse tarkastus ja muu toimenpide ovat maksullisia.

Alle kouluikäiset lapset, koululaiset ja opiskelijat

Lapsen vanhemman/huoltajan tulisi huolehtia ensimmäinen hammastarkastusaika hammashoitolaan lapsen lähestyessä 1,5 vuotta tai jos olette muuttaneet Tyrnävälle. Suuhygienisti tarkistaa alle kouluikäisen lapsen suun kunnon vähintään 3 kertaa ennen lapsen kouluikää ja tarvittaessa ohjaa lapsen jatkohoitoon hammaslääkärille.

Koululaiset kutsutaan neuvola-asetuksen mukaisiin ehkäisevän hoidon määräaikaistarkastuksiin 1:llä, 5:llä ja 8:lla luokalla. Muut hoito- ja tarkastusvälit suunnitellaan lapselle yksilöllisesti.

Opiskelijat ovat oikeutettuja vähintään kerran opiskeluaikana saamaan suun hampaiston terveystarkastuksen joko omalla tai opiskelupaikkakunnalla. Hammashoito on terveyskeskuksessa maksutonta alle 18-vuotiaille.