Neuvolat ja kouluterveydenhuolto
-

Neuvolat

Neuvolatyön kohteena on kunnan kaikenikäinen väestö. Neuvolatyö on yksilön, perheen ja alueen terveyden edistämistä neuvomalla ja tukemalla, vaihtoehtoja ja voimavaroja lisäämällä.

Neuvolatyön sisältö on syntyvän ja alle kouluikäisen lapsen ja perheen terveyden ja kehityksen seuranta, vanhempien opastaminen lasten perushoidossa, vanhempien ja lasten välisen vuorovaikutuksen tukeminen. Neuvolassa tuetaan vanhempia kasvatusasioissa, keskustellaan arkielämän sujuvuudesta ja mahdollisista perhe-elämän ongelmista.

Neuvolassa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Klo 11.30 mennessä tulleet puhelut soitetaan takaisin saman päivän aikana, klo 11.30 jälkeen tulleet puhelut soitetaan takaisin viimeistään seuraavan arkipäivän aikana. Katso neuvolapalvelukohtaiset yhteystiedot omilta alasivuiltaan.

Matkailijoiden rokotukset

Matkailijoiden rokotukset keskitetään terveysneuvontaan. Rokotusneuvonnassa tarkistetaan perusrokotukset sekä kohdemaan vaatima rokotus/lääkitystarve sekä hankitaan niihin tarvittavat reseptit. Suurin osa matkailijoista tarvitsee ainoastaan rokotteen A-hepatiittia tai yhdistelmärokotteen A- ja B-hepatiittia vastaan sekä mahdollisesti tetanus-d eli jäykkäkouristus-kurkkumätä -tehosterokotteen. Matkan kohteesta riippuen voidaan tarvita useampia rokotteita ja rokotuskertoja riittävän rokotesuojan saamiseksi. Tästäkin syystä matkailijan on hyvä ottaa yhteyttä rokotussuunnitelman laatimiseksi hyvissä ajoin.  Matkailuun liittyvä ohjaus ja neuvonta ei edellytä kiireellistä hoitoa.

Rokotusneuvonta, puhelinaika klo 10.30–11.30