-

Mielenterveyspalvelut

Kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteelle 1.1.2023 alkaen. 

Tavoitat kuitenkin paikalliset sosiaali- ja terveyspalvelut myös vuodenvaihteen jälkeen käyttäen samoja, näiltä sivuilta löytyviä paikallisia puhelinnumeroita ja muita yhteystietoja kuin tähänkin saakka.  Kaikki paikalliset sote-palveluiden yhteystiedot, kuten Tyrnävän terveyskeskuksen, ikäihmisten palveluiden, suun terveydenhuollon, sosiaalipalveluiden ja muiden sote-palveluiden, säilyvät siis toistaiseksi samoina. 

Asiakkuudet, asiakastiedot ja ajanvaraukset siirtyvät automaattisesti Pohteelle, eikä muutos vaadi asiakkaita toimenpiteitä.

Huomioithan, että Tyrnävän kunnan alaisia sosiaali- ja terveyspalveluiden verkkosivuja ei enää päivitetä 1.1.2023 jälkeen, joten tutustu ajantasaisiin uutisiin, tietoihin ja ohjeistuksiin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen sivuilla, jotka julkaistaan  29.12.2022 osoitteessa www.pohde.fi  Huom! 29.12. alkaen sivuilta löytyvät koko hyvinvointialueen tarjoamat sosiaali- ja terveyspalvelut, mutta ennen torstaita 29.12. osoite www.pohde.fi vie vielä hyvinvointialueen valmistelunaikaiseen sivustoon.

Kriisityö

Tyrnävän kunnassa toimii kriisiryhmä, joka järjestää jälkipuinti-istuntoja äkillisiin onnettomuustilanteisiin liittyen. Tyrnävän kriisiryhmään kuuluu työntekijöitä terveyskeskuksesta, mielenterveysneuvolasta, sosiaalitoimesta, seurakunnasta, kouluilta, päivähoidosta, poliisista ja kotisairaanhoidosta.

Kriisiryhmä 2020, 100 kt, pdf

Mielenterveysneuvola

Mielenterveysneuvolassa palvelevat psykologi, psykiatrinen sairaanhoitaja ja päivätoiminta, joista löydät tarkempaa tietoa omilta alasivultaan. Mielenterveysneuvola palvelee kaikkia kuntalaisia. Mielenterveysneuvolan palvelut ovat asiakkaille maksuttomia.

Yhteydenotto

Mielenterveysneuvolan palveluita tarvitseva ottaa yhteyttä suoraan mielenterveysneuvolan hoitajiin. Parhaiten heidät tavoittaa soittoaikana ma–to klo 11.30–12.00.  Voit myös jättää soittopyynnön vastaajaan. Kaikki yhteydenotot käsitellään asiakaspalaverissa keskiviikko-aamuisin ja asiakkaaseen otetaan yhteyttä ajan sopimisen tai jonoon asettamisen merkeissä.

Mielenterveysneuvolassa toimii myös psykiatrisen erikoissairaanhoidon etäpoliklinikka. Psykiatri käy konsultoimassa terveyskeskuksella 2–3 kertaa kuukaudessa.

Internetissä olevia tukipalveluja

Mielenterveystalo – www.mielenterveystalo.fi
Tukinet – www.tukinet.net