-

Sosiaalityö

Kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteelle 1.1.2023 alkaen. 

Tavoitat kuitenkin paikalliset sosiaali- ja terveyspalvelut myös vuodenvaihteen jälkeen käyttäen samoja, näiltä sivuilta löytyviä paikallisia puhelinnumeroita ja muita yhteystietoja kuin tähänkin saakka.  Kaikki paikalliset sote-palveluiden yhteystiedot, kuten Tyrnävän terveyskeskuksen, ikäihmisten palveluiden, suun terveydenhuollon, sosiaalipalveluiden ja muiden sote-palveluiden, säilyvät siis toistaiseksi samoina. 

Asiakkuudet, asiakastiedot ja ajanvaraukset siirtyvät automaattisesti Pohteelle, eikä muutos vaadi asiakkaita toimenpiteitä.

Huomioithan, että Tyrnävän kunnan alaisia sosiaali- ja terveyspalveluiden verkkosivuja ei enää päivitetä 1.1.2023 jälkeen, joten tutustu ajantasaisiin uutisiin, tietoihin ja ohjeistuksiin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen sivuilla, jotka julkaistaan  29.12.2022 osoitteessa www.pohde.fi  Huom! 29.12. alkaen sivuilta löytyvät koko hyvinvointialueen tarjoamat sosiaali- ja terveyspalvelut, mutta ennen torstaita 29.12. osoite www.pohde.fi vie vielä hyvinvointialueen valmistelunaikaiseen sivustoon.

Sosiaalityö tukee kuntalaisten sosiaalista turvallisuutta ja hyvinvointia eri elämän vaiheissa. Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa ohjausta, neuvontaa ja sosiaalisten ongelmien selvittämistä sekä muita tukitoimia, jotka ylläpitävät ja edistävät yksilöiden ja perheiden turvallisuutta ja suoriutumista sekä yhteisöjen toimivuutta.

Sosiaalipäivystyksen 24 h/vrk asiakaslinja puh. 044 703 6235
Kiireellisen työtehtävän aikana sosiaalipäivystäjät eivät pysty vastaamaan puhelimeen. Näissä tilanteissa asiakkaan tulee ottaa yhteyttä hätäkeskukseen, puh. 112.

Sosiaalipäivystys auttaa kiireellisissä lastensuojeluasioissa sekä kaikenikäisten akuuteissa kriisitilanteissa.

Sosiaalipäivystykseen voi ottaa yhteyttä kuka tahansa esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Olet huolissasi toisen henkilön hyvinvoinnista ja arjessa selviytymisestä.
  • Lapsen vanhemmat ovat päihtyneitä.
  • Lapsen vanhemmilla on vakavia psyykkisiä ongelmia, jotka vaarantavat lapsen hyvinvoinnin.
  • Lapsi on jätetty yksin.
  • Epäilet lasta pahoinpideltävän tai käytettävän seksuaalisesti hyväksi.
  • Perheessä on väkivaltaa.
  • Lapsi käyttää päihteitä.

Yhteystiedot