tyrnävä-0455.jpg

Etusivu / Palvelut / Kirjasto ja kulttuuri / Ajankohtaista / Tyrnävän kirjastojen käyttäjäkyselyn tuloksia

Tyrnävän kirjastojen käyttäjäkyselyn tuloksia

21.11.2019

 

Tyrnävän kirjastojen käyttäjät toivovat lisää aukioloaikaa kirjastoihin

Tyrnävän kunnankirjasto järjesti kyselyn Tyrnävän kirjastojen aukioloajoista lokakuun lopulla. Kyselyllä selvitettiin tyrnäväläisten kirjaston käyttöä sekä toiveita aukioloaikojen ja omatoimikäytön osalta. Kyselyn vastausaikana 18.10.2019-31.10.2019 saatiin 290 vastausta, joita annettiin niin sähköisesti kuin paperillakin.

Kyselyvastaajien määrä (290 kpl) on noin 12% Tyrnävän kunnan kirjastojen lainaajien määrästä. Vastaajista 82% asioi Myllykirjastossa, ja 18% Temmeksen kirjastossa. Tyrnävän Myllykirjaston ja Temmeksen kirjaston nykyisiä aukioloaikoja piti riittävinä 31% vastaajista, ja 69% mielestä kirjaston aukioloajat eivät ole riittävät. Temmeksen kirjaston käyttäjistä 88% oli tyytymättömiä aukioloaikoihin. Kunnan kirjastojen aukioloaikoihin tyytymättömät kommentoivat eniten viikonlopun aukioloa, ilta-aukioloaikoja ja Temmeksen kirjaston aukioloa.

Omatoimikirjastoa käyttäisi kyselyn mukaan jopa 85% vastaajista, jos siihen olisi mahdollisuus. Omatoimikirjastoa ei aikonut käyttää 15% vastaajista. Temmeksen kirjaston käyttäjistä vain 11% kertoi, ettei käyttäisi omatoimikirjastoa. Kirjastossa haluttaisiin asioida omatoimisesti erityisesti viikonloppuisin, mutta myös iltaisin.

Kyselyvastaajat kommentoivat vapaan sanan osuudessa eniten viikonloppu- ja ilta-aukioloaikoja ja Temmeksen kirjaston aukioloaikoja. Myös omatoimiaikojen ja loma-aikojen aukioloaikojen osalta terveisiä kyselyn tekijöille lähetti noin 10% kyselyvastaajista.

Tyrnävän kirjastojen aukioloajat -kyselyn tulokset on esitelty Tyrnävän sivistys- ja hyvinvointilautakunnalle 14. marraskuuta.


‹ Kaikki