tausta-8324.jpg

Etusivu / Ajankohtaista / Tyrnävä mukaan arjen kiertotaloutta ja kestävää elämäntapaa edistävään hankkeeseen

Tyrnävä mukaan arjen kiertotaloutta ja kestävää elämäntapaa edistävään hankkeeseen

10.5.2019

Tyrnävän kunta on valittu mukaan Sitran rahoittamaan Maailmanjalotus-hankkeeseen. Hanke jakaa Sitran ja Keravan kaupungin hanketyönä syntynyttä oppia arjen kiertotalouskeskuksen ja kestävän elämän yhteisön luomisesta ja sparraa uusien keskusten syntymistä eri puolille Suomea.

Tyrnävän kunnassa kiertotalous ja sitä tukevat ratkaisut ja yhteisöllinen tekeminen on kirjoitettu sisään kaikkea toimintaa ohjaavaan kuntastrategiaan. Olemme liittyneet HINKU-kuntien verkostoon vuonna 2016 ja toteutamme jo nyt monin tavoin toimenpiteitä hiilineutraaliuden tavoitteiden saavuttamiseksi eri sektoreilla ja niiden välisenä yhteistyönä. Maailmanjalostus-hankkeeseen pääseminen tuo Tyrnävälle lisää eväitä tekemiseen.

Jalotus - arjen kiertotalouskeskus ja kestävän elämän yhteisö on monistettavissa oleva toimintamalli, joka syntyi Sitran ja Keravan kaupungin hanketyönä vuoden 2018 aikana. Toimintamallia jaetaan tässä jatkohankkeessa eteenpäin uusien keskuksien syntymisen tukemiseksi. Hanketta koordinoi Jalotus ry yhteistyössä Keravan kaupungin kanssa.

Osallistumalla hankkeeseen Tyrnävän kunta saa loistavan tilaisuuden oppia uusia tapoja toimia ja ajatella. Samalla verkostoidutaan laajasti toimijoihin, joilla on samansuuntaiset tavoitteet. Hankkeessa perustetaankin sekä kansainvälinen että kotimainen kestävän elämän yhteisöjen ja arjen kiertotalouskeskusten verkosto. Kansainvälinen yhteistyö avaa mahdollisuuksia myös uudenlaisiin EU-rahoituksiin. 

Huhtikuussa päättyneeseen Maailmanjalotus-hakuun osallistui 15 eri tahoa ympäri Suomen. Hakijat olivat yhdistyksiä, asukasaktiiveja, erilaisia kestävän elämän ja kiertotalouden hankkeita, kuntia ja kaupunkeja.

Lisätiedot  
http://jalotus.fi/ 
https://www.facebook.com/jalotus/ 
https://www.instagram.com/jalotus.fi/

#maailmanjalotus #jalotus #arjenkiertotalous #kestävänelämänyhteisö #sitra


‹ Kaikki