-

Kirjakärppä-lukudiplomi

Tyrnävän kirjastossa on käytössä Kirjakärppä-lukudiplomi. Diplomiin luetaan tai kuunnellaan lukuvuoden aikana yhteensä viisi kirjaa. Kirjoja voi valita oman luokka-asteen lukudiplomilistasta tai listan ulkopuolelta. Lisäksi jokaisesta luetusta kirjasta tehdään tehtävä. Tehtävät voi suorittaa joko koulun sähköisessä oppimisympäristössä tai perinteisenä paperiversiona. Opettaja hyväksyy tehtävät ja toimittaa toukokuussa kirjastoon nimilistan lukudiplomin suorittaneista. Kirjaston henkilökunta tulostaa Kirjakärppä-diplomit valmiiksi oppilaiden nimillä varustettuna ja opettaja jakaa ne oppilaille kevätjuhlassa. Kirjasto lahjoittaa kirjapalkinnon jokaiseen luokkaan, jossa on lukudiplomin suorittaneita oppilaita, palkinto arvotaan suorittajien kesken.

Lukudiplomin kirjalistoja voi selata myös Kirjakärppä-sovelluksessa. Sovellus on ladattavissa Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta. Sovelluksen kautta voi tarkistaa onko kirja paikalla omassa OUTI-kirjastossa. Kirjoja voi myös varata sovelluksen avulla. Varaamiseen tarvitaan kirjastokortti ja PIN-koodi. Varaaminen on maksutonta.

Näin suoritat lukudiplomin

Lukudiplomilistat:

1. luokan lukudiplomilista

2. luokan lukudiplomilista

3. luokan lukudiplomilista

4. luokan lukudiplomilista

5. luokan lukudiplomilista

6. luokan lukudiplomilista

Lukudiplomivihkot:

1. luokan lukudiplomivihko

2. luokan lukudiplomivihko

3. luokan lukudiplomivihko

4. luokan lukudiplomivihko

5. luokan lukudiplomivihko

6. luokan lukudiplomivihko

Lisätietoja lukudiplomista saa kirjastosta.

Lukudiplomin kuvituksen on tehnyt Susanna Harle. Kirjakärppä-lukudiplomi on käytössä myös Iissä, Kempeleessä, Limingassa, Lumijoella sekä Siikajoella.