tausta-8324.jpg

Etusivu / Palvelut / Työ ja yrittäminen / Työllistämispalvelut / Kesäyritystuki ja kesätyöseteli

Kesäyritystuki ja kesätyöseteli

Kesäyritystuki

Kesäyritystuen voi hakea tyrnäväläinen nuori, joka on perustanut 4H-yrityksen. Kesäyritystuen arvo on 280€. Tuki maksetaan 2 erässä. Kesäyritystuki voidaan myöntää, vaikka yritystoiminta alkaisi ennen kesää ja jatkuisi kesän jälkeen.
1. Erä kesäyritystuesta haetaan alla olevalla hakulomakkeella, jonka liitteeksi vaaditaan Yritystoiminnan aloituslomake. Yritystoiminnan aloituslomakkeen saat Tyrnävän 4H-yhdistyksestä, kun viet sinne yrityksesi perustamisasiakirjat (liiketoimintasuunnitelma, perustamisilmoitus ja yritysohjaajasopimus). 1. Erä kesäyritystuesta tulee hakea kuluvan vuoden kesäkuun loppuun mennessä.

2. Erä kesäyritystuesta haetaan samalla hakulomakkeella. Liitteeksi vaaditaan alla oleva Yritystoiminnan arviointilomake. 2. Erän voi hakea, kun yritys on ollut toiminnassa 3-6kk ja yritystunteja jokaisen nuorella on vähintään 60. 2. Erä tulee hakea kuitenkin viimeistään kuluvan vuoden marraskuun loppuun mennessä.

Huomioithan, että nuoren tulee olla 4H-yhdistyksen jäsen, jotta hän voi perustaa 4H-yrityksen. Tyrnävän 4H-yhdistyksen jäsenmaksu on 35€/hlö tai 70€/perhe.

Kesätyöseteli

Kesätyöseteli jaetaan kaikille tyrnäväläisille 9.-luokkalaisille luokanopettajien toimesta. Kesätyösetelin avulla nuori voi hakea kunnan järjestämään kesätyöhön, yritykseen, yhdistykseen tai kotitalouteen kesätöihin. Seteli käy myös ei-tyrnäväläiselle työnantajalle. Nuori ei voi kuitenkaan kesätyösetelin avulla työllistyä omaan perheeseen (työnantajina ei voi toimia omat vanhemmat tai isovanhemmat).

Mikäli kesätyöseteleitä jää yli 9.luokkalaisilta, ne jaetaan toisen asteen opiskelijoille ilmoittautumisjärjestyksessä niin, että kesätyöseteleihin varattu määräraha tulee käytettyä kokonaan. 

Kesätyösetelin arvo on 280€. Nuoren työsuhteen pituus tulee olla vähintään 60 tuntia kesä-elokuun aikana, jotta kesätyöseteli voidaan myöntää. Tuki maksetaan työnantajalle jälkikäteen hakemusta ja liitteitä vastaan. Liitteiksi vaaditaan työsopimus, palkkatodistus ja kesätyöseteli. (Kotitalouksille etenkin vinkiksi, että nuoren palkkatodistuksen tekemiseen voi hyödyntää esim. www.palkka.fi palvelua). Huom! Jos työnantajana toimii kotitalous, hakemukseen tulee laittaa jatkossa henkilötunnus. 

Hakemus liitteineen palautetaan Tyrnävän kuntaan (Kunnankuja 4 91800 Tyrnävä) kuluvan vuoden lokakuun loppuun mennessä. Kuoreen merkintä ”kesätyöseteli”. Lisätietoa antaa työ- ja elinkeinosuunnittelija Anne Tiirikainen (p. 044-4971067, anne.tiirikainen@tyrnava.fi).

Nuorella on oikeus kalenterivuoden aikana vain yhteen kesätyömuotoon (kesätyöseteli tai kesäyritystuki).
Lisätietoa kesäyritystuesta ja kesätyösetelistä saat työ- ja elinkeinosuunnittelija Anne Tiirikainen (p.044 497 1067, anne.tiirikainen@tyrnava.fi) ja etsivä nuorisotyöntekijältä  p.050 594 2365.