tausta-8324.jpg

Etusivu / Palvelut / Kirjasto ja kulttuuri / Palvelut ja käyttösäännöt

Palvelut ja käyttösäännöt

 kirjasto-7802.jpg

 

Käyttösäännöt ja maksut

Outi-kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt ja maksut

Lehdet

Kaikki lehdet uusinta numeroa lukuunottamatta ovat lainattavia.

Tyrnävän ja Temmeksen kirjaston lehdet 2020.docx

Kirjaston tiloissa on myös mahdollisuus käyttää ePress ja eMagz -palveluita, jotka sisältävät kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina näköislehtinä. Palveluita voi käyttää joko kirjaston asiakaskoneilla tai asiakkaiden omilla laitteilla. eMagz avautuu nyt myös kirjaston ulkopuolella – yli 60 tuttua aikakauslehteä luettavissa omalla laitteellasi! Kirjaudu kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla osoitteessa kaipo.emagz.fi.

Luukkupalautukset

Kirjaston henkilökunta pyytää asiakkaita kiinnittämään huomiota palautusluukun tekstiin:
Luukkuun palautus lainaajan vastuulla. Palautus vain kirjoille. Helposti rikkoontuva aineisto (cd- ja dvd-levyt sekä romput) pyydetään palauttamaan kirjaston aukioloaikana.

Kotiseutukokoelma

Kirjastossa on myös Tyrnävä- kokoelma, jossa on Tyrnävää käsittelevää aineistoa (mm. lehtileikekokoelma) sekä paikkakunnalla syntyneiden ja täällä vaikuttaneiden henkilöiden tuotantoa tutkijoiden käytössä.
Kotiseutukirjailija Väinö Kirstinän tuotanto omana kokoelmana. Myllykirjastossa on tutkijakäyttöön Väinö Kirstinän kotikirjastosta vuonna 2016 lahjoitettu kokoelma Väinö Kirstinälle omistettuja teoksia.
Lauri ja Hannu Mustakallion kokoelma on myös sijoitettu osaksi kotiseutukokoelmaa. Mustakallio-kokoelma sisältää Hannu Mustakallion tuotantoa sekä  Tyrnävällä kirkoherrana toimineen Lauri Mustakallion kääntämät tai toimittamat teokset.

Työskentelytila

Asiakkailla on mahdollisuus varata lehtisalin Vihreää Kamaria hiljaiseen työskentelyyn tai opiskelukäyttöön maksutta.

Internet ja tekstinkäsittely

Tyrnävän pääkirjastossa on asiakkaiden käytössä kaksi asiakaspäätettä, joihin voi koneiden vapaana ollessa kirjautua kirjastokortin numerolla ja salanumerolla. Käyttöaika 1 tunti. Musiikkihuoneen koneelta on myös tulostusmahdollisuus. Tulostuksen hinta on 0,20 euroa / arkki ja paperin saa virkailijalta.
Temmeksen kirjastossa on kaksi asiakaspäätettä, joissa molemmissa myös tekstinkäsittelymahdollisuus.

Pääkirjastossa on myös mahdollisuus käyttää kirjaston tablettitietokoneita, joita ei lainata kotiin.

Kopiointimahdollisuus

Molemmissa kirjastoissa on kopiointimahdollisuus, kopion hinta on 0,20 euroa / kpl.