tausta-8324.jpg

Etusivu / Palvelut / Hankkeet / NOJAT-hanke

NOJAT-hanke

 NOJAT_logo600px.jpg

Tyrnävän nuorille ehjä koulutuspolku peruskoulusta toisen asteen tutkintoon

 Nuorten ohjaus ja auttaminen tulevaisuuteen NOJAT -hanke on syksyllä 2015 alkanut Tyrnävän kunnan kolmivuotinen projekti, joka on suunnattu 9.luokkalaisille, toiselle asteelle opiskelemaan siirtyville sekä "tyhjän päällä" oleville nuorille. Hankkeen tavoitteena on ennaltaehkäistä, tukea ja ohjata nuoria, joilla on haasteita siirryttäessä peruskoulusta toisen asteen opintoihin. Yksilö- ja ryhmätoimilla ehkäisemme erityisesti toisen asteen opintojen alkuvaiheissa tapahtuvia keskeytyksiä.

Nuorelle toisen asteen opiskelupaikassa aloittaminen on aina suuri muutos, koska tuttu koulu, koulukaverit ja henkilökunta vaihtuvat. Tyrnäväläiset nuoret joutuvat lisäksi siirtymään kotikunnastaan toiselle paikkakunnalle, yleensä Ouluun, Kempeleeseen, Liminkaan tai Muhokselle. Nojat-hankkeessa nuoren koulupolkua tuetaan yhteistyössä perheiden kanssa siten, että nuorella on tarvittava tuki ja tutut ohjaavat aikuiset peruskoulussa ja siirryttäessä toisen asteen opintoihin. Tukea ja ohjausta jatketaan niin pitkään kuin sille on tarvetta.
Paikalliset toimijat yhdistävät hankkeessa voimavaransa nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja ehjän koulutuspolun rakentamiseksi. Projektissa mukana olevat nuoret saavat sekä moniammatillista ohjausta ja tukea että vertaistukea ikäisiltään ryhmäohjauksen kautta. NOJAT-hankkeen yksi toimintamalleista on ART-ryhmät. ART-menetelmän avulla nuoren moraalinen ajattelu kehittyy, hän oppii parempaa itsehillintää ja uusia sosiaalisia taitoja tullakseen toimeen jokapäiväisessä elämässä.

Haluamme, että nuoren omat siivet kantavat myös jatko-opinnoissa. NOJAT- hankkeessa kehitetään toimintamalli, jonka avulla nuori saadaan siirtymään mahdollisimman sujuvasti peruskoulusta toisen asteen opintoihin siten, että koulutuspolusta tulee ehjä ja nuorelle mieleinen.

Hanketta rahoittaa Tyrnävän kunta, Euroopan sosiaalirahasto ESR sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä
projektipäällikkö Pirittaan

Piritta Pietilä-Litendahl
p. 050 44 00 220
piritta.pietila-litendahl@tyrnava.fi

www.tyrnava.fi/nojat

NOJAT-hanke Facebookissa
hakusanalla "nojat"  

 piritta.jpg

 

 

 

 

 

 

 

ELY-logo2.jpgeu_sosiaalirahasto.jpgvipuvoimaa.jpgtyrnava-logo-2015.png