tausta-8324.jpg

Etusivu / Palvelut / Hankkeet / Hyvän mielen paikat -hanke

Hyvän mielen paikat -hanke

Kolme paikkakuntaa Pohjois-Pohjanmaalla Pyhäjoki, Tyrnävä ja Pudasjärvi ovat innostuneet kehittämään uudenlaista tapaa kohdata kuntansa asukkaita. Hanke toteutetaan yhteistyössä Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja kunkin kohdekunnan kanssa. Hanketta hallinnoi Maaseudun Sivistysliitto.

Näihin kolmeen paikkakuntaan ollaan luomassa matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja, Hyvän mielen paikkoja, joissa tulevaisuudessa on mahdollista saada apua eri viranomaisilta, oppia uusia asioita ja taitoja, kokea olevansa osa paikallisyhteisöä sekä löytää esimerkiksi liikunnan, kädentaitojen ja kulttuurin kautta elämään iloa ja merkitystä. Tyrnävällä on tarkoitus kehittää hankkeen myötä myös kuntouttavaa työtoimintaa.

Hankkeen tavoitteena on edistää kuntalaisten osallisuutta, ehkäistä syrjäytymistä ja edistää kohderyhmän työllistymistä ja työelämävalmiuksia. Hyvän mielen paikan myötä myös viranomaisille avautuu uusia mahdollisuuksia tavata erilaisia kohderyhmiä ja jakaa tietoa Hyvän mielen paikoissa.

Toiminta Hyvän mielen paikan ympärillä tulee perustumaan yhdessä tekemiseen ja yhteiseen suunnitteluun. Jo tässä hankkeen käynnistymisvaiheessa kutsutaan kuntalaisia, eri toimijoita, järjestöjä ja yhdistyksiä osallistumaan oman paikkakunnan Hyvän mielen paikan suunnitteluun. Jokaisessa kunnassa oleva aluevastaava on käytännön vastuussa kuntansa tulevasta Hyvän mielen paikasta. Yhdessä kehitettävä toimintamalli jää kuntaan pysyväksi toiminnaksi ja sitä voidaan kehittää eteenpäin.

Tyrnävällä Hyvän mielen paikka on Kotitalolla, Villentiellä. Hyvän mielen paikan toiminnasta tulemme tiedottamaan kuntalaisille eri tiedotusvälineissä, sosiaalisessa mediassa ja kunnan eri toimipisteissä. Hyvän mielen paikan Facebook- ja verkkosivut ilmoitetaan myöhemmin.

Tule mukaan Hyvän mielen rakennustalkoisiin!

  Lisätietoa

           
Kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja, Tyrnävän kunta
Aluevastaava
Hyvän mielen paikat hanke
– Place for happy mood (MSL)

040 044 9802
           
Villentie 6

www.msl.fi 

 

logot_pysty.jpg