tausta-8324.jpg

Rakennusvalvonta

Rakennuslupien käsittely kesän aikana

Rakennusvalvonta on suljettu kesälomien vuoksi 20.7.-7.8.2020 eli viikot 30-32.
  Rakentajia pyydetään toimittamaan lupahakemukset ja pyytämään katselmukset hyvissä ajoin ennen lomataukoa. Rakennuslupia ei myönnetä, eikä katselmuksia suoriteta edellä mainittuina aikoina. Heinäkuun 3.päivään mennessä Lupapiste.fi -palveluun toimitetut myöntämiskelpoiset lupahakemukset pyritään käsittelemään ennen lomataukoa.
 
Myöntämiskelpoisia ovat hakemukset, joissa on mukana kaikki tarvittavat liitteet ja lausunnot sekä naapurien kuuleminen on suoritettu. 
 
Hanna Lehtonen, rakennustarkastaja p. 040 529 0391 Teija Mikkonen, palvelusihteeri p. 044 497 1051

 

Hoida rakennuslupa-asiointi verkossa Lupapisteen kautta

Hoida hankkeesi rakennuslupa-asiointi verkossa Lupapisteen kautta - aina ennakkokyselyistä hankkeen päättymiseen saakka. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen ja pitää kaikki hankkeen osapuolet pysyvästi tietoisina hankkeen etenemisestä. Vuorokauden ympäri.

Hakemusten käsittely ja lupa-asiointi on sujuvampaa kun tarvittavat tiedot ovat heti mukana eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille.

Lupapiste kattaa Tyrnävän kunnan rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten, maisematyö- ja purkamislupien sekä poikkeamishakemusten ja suunnittelutarvehakemusten hakemisen.

Sähköpostitse saapuneisiin tiedusteluihin vastataan viimeistään 3 arkipäivää viestin saapumisesta. Varsinkin ruuhka- ja loma-aikoina viivettä vastausajoissa voi ilmetä. 

Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja sen käyttö on maksutonta.

 Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa:

1. Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pystyt kirjautumaan sisään palveluun sähköpostiosoitteellasi sekä  valitsemallasi salasanalla. 

2. Hakemuksen tai kyselyn luominen; Valitse kartalta hankkeesi sijainti ja kerro mitä olet tekemässä. Kun olet valinnut hankkeesi sijainnin sekä suunnitellun toimenpiteen, palvelu kertoo arvion hankkeesi luvantarpeesta sekä vaadittavista liitteistä.

3. Tee lupahakemus tai neuvontapyyntö.

4. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle "Osapuolet"-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle. Huomioithan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.

5. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.

6. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen "Keskustelu"-ikkunan kautta.

7.  Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle "Hankkeen jättäminen"-välilehdeltä.

Rakentamiseen liittyvät luvat haetaan verkossa https://www.lupapiste.fi/kirjaudu-palvelussa 

Rakennusvalvonnan tehtävänä on valvoa kaavojen noudattamista, huolehtia rakentamista ja muita toimenpiteitä koskevien lupien käsittelystä sekä niihin ja niiden mukaiseen rakentamiseen liittyvästä ennakko-ohjauksesta, neuvonnasta ja valvonnasta.

RAKENNUSVALVONTATAKSA 1.1.2020.pdf

Rakennusvalvontataksa 1.8.2015.pdf

 

Yhteystiedot

Käyntiosoite: Kunnankuja 4 91800 Tyrnävä
Sähköposti: rakennusvalvonta@tyrnava.fi
Rakennustarkastaja Hanna Lehtonen p. 040 529 0391
Palvelusihteeri Teija Mikkonen p. 044 4971 051