tausta-8324.jpg

Kylät

Markkuu

tikkupullan paistoa Markkuun luontopolulla kuvaajaRiina Rahkila.jpg
(Kuva: Riina Rahkila)

on aktiivinen kylä, joka sijaitsee noin 40 km päässä Oulusta, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Kylän maisemat vaihtelevat lakeuden arvokkaasta ja muuttolintujen värittämästä peltolakeudesta metsäiseen ja yllättävän rehevään jokivarsiluontoon. Kyläläisten asioita edistää ja kylää kehittää Markkuun Seudun Kyläyhdistys ry, joka tekee jatkuvaa ja tiivistä yhteistyötä koulun kanssa.

Kylän ainutlaatuista jokivarsiluontoa esitellään Markkuun luontopolulla, jonka noin 9 km pituinen reitti ylittää alueen vesistöt viisi kertaa. Polun varrella on kaksi tulipaikkaa ja sen ylläpidosta huolehtii kyläyhdistys. Kylän maastot tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet esimerkiksi lenkkeilyyn, maastopyöräilyyn ja ratsastukseen. Myös sienestys- ja marjastusmahdollisuudet ovat Markkuulla erinomaiset.
Markkuulla sijaitsee myös Tyrnävän kunnan toinen virallinen uimaranta, ampumaradan uimapaikka - tai niinkuin kyläläiset sanovat "Rauhionojan Riviera". Uimapaikka on yksi kylän helmistä ja erityisesti lapsiperheet virkistäytyvät siellä kesäisinä hellepäivinä. Uimapaikalla on nuotiopaikka, pukukoppi sekä wc -tilat. Lisäksi kylällä on ampumarata sekä juuri käyttöönotetut uudet 1 km ja 3 km pituiset hiihtoladut sekä yhdyslatu ampumaradalta luontopolun kodan kautta Markkuun koululle.
Markkuu on mahdollisuuksia täynnä!

Tutustu Markkuun meininkiin osoitteessa www.markkuu.fi   ja https://www.facebook.com/markkuunkylayhdistys/  
Olemme myös Instagramissa ja Twitterissä: tykkää ja seuraa @markkuu_tyrnava

Murto

  Murron kylä sijaitsee Tyrnävän ja Kempeleen kunnanrajalla n. 10 km kuntakeskuksesta ja Zeppelinin alueesta. Tänä päivänä kylässä on noin 1800 asukasta, eli noin neljäsosa koko kunnan asukasmäärästä ja kylä vain jatkaa kasvuaan. Murto on asuinalueena rauhallinen sekä hyvin luonnonläheinen. Murrossa toimii kaksi päiväkotia, kunnan päiväkoti Käpytikka ja yksityinen päiväkoti Touhula, sekä yli 300:n oppilaan alakoulu (luokat 1-6). Koulun pihapiirissä sijaitsevat miniareena ja talvisin jääkiekkokaukalo sekä välittömässä läheisyydessä kuntorata, josta löytyy talvisin kunnossa pidettävät hiihtoreitit. Murrosta löytyy useampia nuotiopaikkoja, joiden ympärille voi kokoontua mm. kylätoimikunnan erilaisten tapahtumien yhteydessä. Lisäksi Murrossa on valaistu Peuranmäki, jota käytetään talvisin pulkkamäkenä. Mäen yhteydessä on 18-väyläinen frisbeegolfrata sekä toinen Murron laavuista. Murrosta löytyy myös useita hyväkuntoisia leikkipuistoja, joita on rakennettu tai uusittu viime vuosina. Kylällä toimii aktiivinen kylätoimikunta, joka järjestää tapahtumia ja hoitaa kyläläisten edunvalvontaan liittyviä asioita.

Linkkejä:
Kylän verkkosivut: https://tyrnavanmurto.fi/
Frisbeegolfrata https://tyrnavanmurto.fi/tyrnavan-murron-frisbeegolf-rata/)

Facebook-sivut:
@TyrnavanMurto
@murtofrisbee

https://tyrnavanmurto.fi/

Suutarinkylä


järvi 009.JPG

Suutarinkylän-Ylipään kyläyhdistys r.y

Kyläyhdistyksen hallitus 2017-2018:
Puheenjohtaja
Pasi Majava
majavapasi@gmail.com

Temmes

Temmes on vireä kylä Tyrnävällä. Temmes sijaitsee nelostien varressa noin 40 kilometria Oulusta etelään.

http://www.temmes.net/