tausta-8324.jpg

DSC_1377.jpg
Jokiniemen Kissahoitola_Logo mustalla taustalla.jpg

Minna Ahonen

Leppiojantie 49
91800 Tyrnävä

P. 040-630 33 43

Olen Minna Ahonen, Jokiniemen Kissahoitolan omistaja. Koulutukseltani olen yo-merkantti, pieneläinhoitaja ja agrologi AMK. Eläinsuojelutyötä olen tehnyt vuodesta 1989 ja työskentelen SEY:n (Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry) vapaaehtoisena eläinsuojeluneuvojana. Työkokemusta minulla on mm. eläinlääkäriasemalla työskentelystä, kaupan alalta sekä lemmikkitarvikeliikkeestä. Kuulun Oulun Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen hallitukseen ja toimin Tyrnävän Yrittäjät-yhdistyksen sihteerinä.

Perustin Tyrnävän Eläinkoti toiminimen vuonna 2000 ja toimin sivutoimisena yrittäjänä 13 vuotta mm. löytöeläimiä vastaanottaen, kunnes vuonna 2013 siirryin päätoimiseksi kissahoitolayrittäjäksi. Tällöin rekisteröin aputoiminimen ja näin syntyi Jokiniemen Kissahoitola. Nimi Jokiniemi tulee tilamme nimestä. Asumme mieheni Markon, kahden suloisen labradoritytön Tytin ja Titan, sekä lampaidemme ja vuohiemme kanssa mieheni kotitilalla, jonka ostimme hänen vanhemmiltaan vuonna 1999. Kotimme sijaitsee maaseudulla, haja-asutusalueella, rauhallisessa ympäristössä peltojen keskellä, Tyrnävänjoen varrella. Paikkana ja sijaintinsa puolesta kotiympäristömme on ihanteellinen ja rauhallinen kissahoidokkeja ajatellen.

Kissahoitolamme on ainoa laatuaan Suomessa, joka toimii tällä konseptilla. Emme ole ns. perinteinen hoitola, meillä ei ole häkkejä, koppeja eikä kaappeja kissoille, vaan jokaisen talouden kissa/kissat saavat käyttöönsä oman isolla ikkunalla varustetun huoneen, joka on sisustettu kodinomaisesti, kissojen viihtyvyyttä ajatellen. Kaikissa huoneissa on peti- ja piilopaikkoja, kiipeilymahdollisuuksia, huonekaluja sekä ikkunalliset, molemmin puolin lukittavat huoneenovet. Hoitolassamme on kameravalvonta 24/7. Rauhallisuus, kodinomaisuus, turvallisuus ja viihtyvyys on meille hyvin tärkeää, haluamme tarjota ja taata jokaiselle hoitokissalle viihtyisän ja rentouttavan loman. Hoitolassamme on tilat yhdentoista (11) eri talouden kissoille. Vieraita kissoja ei koskaan laiteta samoihin tiloihin, kaikilla on oma huoneensa ja –rauhansa. Saman omistajan kissat toki majoittuvat yhteiseen huoneeseen.

Parasta työssäni, jos nyt lapsuuden unelman toteuttamista ja kissojen kanssa touhuilua voi työksi sanoa, on vapaus tehdä työtä omilla prioriteeteilla (pitkä eläinsuojelutaustani ohjaa vahvasti hoitolan toimintaa), jokaisen kissahoitolaisen ja niiden omistajien kiireetön huomioiminen, työskenteleminen omassa kotiympäristössä, ihaniin kissoihin ja niiden yhtä ihaniin omistajiin tutustuminen. Vuosien varrella olen saanut tutustua upeisiin ihmisiin joiden kanssa on jaettu iloja, suruja, tuntemuksia ja ajatuksia monista erinäisistä asioista, luottamus on syntynyt puolin ja toisin ja pisimmät asiakkuussuhteet lienevät kestäneet jo reilusti toistakymmentä vuotta. Mutta jos pitää nimetä se parhaista parhain asia työssäni, se on helppo homma: Parasta ja ihaninta on saada työskennellä kissojen kanssa ♥

Meistä enemmän facebookissa www.facebook.com/jokiniemenkissahoitola sekä kotisivuilla www.jokiniemenkissahoitola.fi

Minna Ahonen
Jokiniemen Kissahoitola