tyrnävä-0455.jpg

Etusivu / Ajankohtaista / Blogit / Nuori, työllisty kesäksi!

Nuori, työllisty kesäksi!

20.2.2017 - Sanna Mathlin
sanna.jpg

Nyt on jo aika suunnata katse ensi kesään ja kesätyöpaikkoihin. Olipa mielessäsi hakea töitä kunnasta tai yrityksistä, kannattaa toimia jo nyt.

Kunta työllistää 73 tyrnäväläistä nuorta eri yksiköihin kesätyösetelillä. Valittavana on mm. ruohonleikkuuta sekä avustavia tehtäviä päiväkodeissa, keittiöillä ja vanhusten hoidossa. Hakuprosessi on kokenut aikamoisen muutoksen, sillä nyt haku tapahtuu täysin sähköistä hakulomaketta käyttäen. Hakulomake löytyy osoitteesta www.tyrnava.fi/kesatyo. Ensimmäistä kertaa nuori pääsee myös itse valitsemaan 3 mieluisinta työtehtävää, mihin haluaisi työllistyä. Nuorten toiveita pyritään myös eri yksiköissä kunnioittamaan.

Nuorella (13-28-vuotias) on myös mahdollisuus työllistää itse itsensä 4H-yrityksen avulla. Kunta tukee nuoria yrittäjiä kesäyritystuen avulla, minkä arvo on 280€. Nuori voi hakea tukea vuosittain, jos työllistää yrityksensä kautta itsensä. Lisätietoa 4H-yritysen perustamisesta saa Tyrnävän 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajalta Sanna Perälältä (4h@tyrnava.fi). Vuonna 2016 Tyrnävälle perustetiin 34 4H-yritystä, joita kunta tuki.

Jokaiselle tyrnäväläiselle 9.-luokkalaiselle annetaan kesätyöseteli, jonka avulla nuori voi työllistyä niin kuntaan, yrityksiin, yhdistyksiin tai kotitalouksiin. Työpaikan ei tarvitse sijaita Tyrnävällä. Kesätyösetelin arvo on 280€ ja se oikeuttaa 60tunnin työhön kesä-elokuun 2017 aikana. Viime vuonna 107 9.-luokkalaista käytti tämän mahdollisuuden. Heistä 71 kpl työllistyi kuntaan ja 36 muille työnantajille. Lisätietoa kesätyösetelistä ja kesäyritystuesta löydät osoitteesta www.tyrnava.fi/setelit

Toivottavasti mahdollisimman moni nuori löytäisi väylän kesätöihin. Ota rohkeasti yhteyttä, jos jokin yllä olevista asioista jäi mietityttämään.

Sanna Mathlin
työ- ja elinkeinosuunnittelija
Tyrnävän kunta

‹ Kaikki