tausta-8324.jpg

Etusivu / Ajankohtaista / Blogit / Metsän ihanuus Markkuulla

Metsän ihanuus Markkuulla

5.7.2019 - Annukka Suotula-Ervasti
Annukka3.jpg

Luonnon rauhan ja ihanuuden sen voi aistia Markkuun luontopolulla. Tätä reittiä voin kyllä suositella lämmöllä ja on todella hyvä kohde päiväretkelle.Yllätyin itsekin, miten mukava vaihtoehto reitti olikaan. Vaihtelevan haastava ja mukavasti mutkitteleva. Reitin varrella oli kivoja pikkusiltoja, portaita ja koko reitin kruunasi kyllä riippusilta. Riippusillan luona voi piipahtaa vaikka, ei aikoisi koko reittiä kiertääkään sopii myös pienemmille luonnossa liikkujille, varmasti riittää ihmettelemistä jo itse sillassakin.  Välillä kuljettiin metsäautoteitä ja välillä kapeita polkuja. Saatoit kurkata alaspäin, jopa jyrkältäkin joen törmältä.

Annukka1.jpg

Se mikä myös ilahdutti polkujen varrella oli kivat luonto-opasteet mm kukista, linnuista yms. mitä Markkuun metsistä löytyikään. Opasteet antoivat kivan lisän polun varteen ja näitä kannattaisi hyödyntää vaikkapa koulujen luontoretkipäivinä.

Annukka2.jpg 

Opasteet oli erittäin selkeät, ja reittimerkkejä runsaasti. Mutta se mitä minä jäin kaipaamaan, olisi ollut luontopolku opasteiden lisäksi muutama merkintä, montako kilometriä on vaikkapa sinne laavulle tai takaisin koululle. Vaikka kartasta voi matkan laskeakin, on merkit kiva lisä reitin varrella, kun hieman tietää kuinka pitkä matka kohteeseen onkaan. Palautteen mukaan näitä merkkejä onkin jo tulossa 😊 Kiitos nopeasta vastauksesta kyläyhdistykselle.

Toiselle laavulle olikin "yllättävän" pitkä matka ja maha kurni jo melkoisesti. Onneksi oli makkarat mukana. Reitti haaraantuu partiokämpän kohdilta ja jos kulkee ensin kämpän "läpi" niin sieltä kautta on lyhyempi laavupaikalle, mutta ehdottomasti suosittelen kiertämään sen kääntymällä ennen kämppää sinne vasemmalle polulle, se on todella kiertämisen arvoinen lenkki, vaikka maha jo huutikin evästä. Toki evästaukoja olisi voinut pitää reitin varrellakin, istahtaa hetkeksi luonnon juureen, ihania vanhoja penkkejäkin oli sopivasti reitin varrella. Ilma vaan oli jo sen verran kylmä niin laavu ja nuotio houkuttelivat enemmän sen päivän retkeilijää. 

Annukka4.jpg

Reitin aika alussa on myös kota, wc ja nuotiopaikka, tähän voi siis suunnata jo pienempien lastenkin kanssa, tosin kannattaa ehdottomasti piipahtaa myös ennen makkaranpaistoa riippusillalla. Koko reitin kiertämisessä meni meillä noin kolme tuntia, noin puolen tunnin nuotiotauko mukaan lukien. Kuljimme kyllä aika reipasta tahtia, vaikka välillä pysähdyttiin ihastelemaan ja valokuvaamaan.

Annukka5.jpg

Tämä metsän ihanuus lyötyy siis Tyrnävän Markkuulta, suosittelen piipahtamaan vaikka koko perheen voimin. Heinäkuun 10. päivä voit lähteä seurakunnan ja partiolaisten järjestämälle yhteiselle vaellusretkelle.

 

Tiedostot


‹ Kaikki