Ekokortteli avattu! - joulukuuset jäteasemille!
-

Julkaistu

Ekokortteli avattu! - joulukuuset jäteasemille!

Limingan Selkämaan jäteasema muutti 20.12.2021 Ekokortteliin ja toimii nyt lajitteluasemana. Lajitteluasema on auki joka arkipäivä klo: 12.00 – 18.00. Limingan lajitteluasema on kaikkien Lakeuden EKOn alueen kuntalaistan käytössä. Huomaathan, että lajitteluasemalla on laajempi jätteiden vastaanotto sekä hinnoittelu perustuu painoon. Ekokorttelin jäteaseaman osoite on Ratahaka 8 b (google maps: Ouluntie 20) ja puhelinnumero aukioloaikoina on 044-777 3543.

Joulukuuset jäteasemille!

Joulukuuset voit viedä jäteasemille veloituksetta. Poista kuusesta kaikki koristeet ja jouluvalot. Tarvittaessa voit pilkkoa kuusen pienemmäksi kuljetuksen helpoittamiseksi. Joulukuusen voi myös kierrättää kotona; käytä oksat koristeena esim. portaiden pielessä. Rungon ja oksat voi pilkkoa ja kuivauksen jälkeen käyttää myös polttopuuna tai hakettaa. Jotkut tallit ottavat vastaan kotimaisia kuusia. Kuusten tulee olla silloin täysin puhtaita koristenauhoista, tekolumesta ja glittereistäkin.

Jäteasemalle myös hyötyjätteet!

Muistithan, että jäteasemat ottavat vastaan veloituksetta myös hyötyjätteitä; paperi, kartonki/pahvi, lasi, metalli ja pakkausmuovin. RINKI -ekopisteet ovat usein täynnä joulun jälkeen ja materiaalit pilaantuvat keräysastian ulkopuolelle jätettyinä ja jättäjä syyllistyy samalla roskaamiseen. Vastuu keräyspisteiden siististä ilmeestä ja ympäristön puhtaudesta on meillä kaikilla!

Patterit/akut, jatkojohdot, ledikynttilät ja muut jouluvalot ovat vaarallista jätettä!

Jäteasemat ottavat vastaan veloituksetta myös SER jätteitä (sähkö- ja elektroniikkalaitteet). Näitä ovat myös jouluna paljon käytössä olevat jatkojohdot, ledikynttilät ja jouluvalot. Lampuista energiasäästölamput, ledilamput sekä loisteputket tulee tuoda jäteasemalle (tai muuhun vastaanottopisteeseen, esim. kauppaan) kun taas hehkulamppu ja halogeenilappu kuuluvat polttokelpoiseen jätteeseen. Pattereiden ja akkujen navat tulee teipata ennen keräysastiaan laittamista.

Onnellista Uutta vuotta 2022!

https://www.lakeudeneko.fi/ekokortteli-avattu-joulukuuset-jateasemille/


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!