Biojätteet kiertoon -kampanja alkaa myös Limingassa ja Tyrnävällä
-

Julkaistu

Biojätteet kiertoon -kampanja alkaa myös Limingassa ja Tyrnävällä

Nyt on helppoa aloittaa uuden vuoden ekoteot: lajittele biojäte! Muhokselta startannut ”Biojätteet kiertoon” -kampanja saa jatkoa myös Limingassa ja Tyrnävällä.

Tee näin: Kilpailuta ja solmi biojätteen erilliskeräyssopimus.
Soita kunnan varikolle, varaa ja sovi hakuaika biojäteastialle:

Liminka 050 468 3569, haku ke 10–14 Kuormatie 13
Muhos 044 497 0303, haku ma–to 8–15 Kankaanseläntie 4
Tyrnävä 050 346 6018, haku ke 12–15 Mäläskänsuora 3

Jäteastian koko on 140 litraa. Biojäteastian tyhjennysväli on kesällä kaksi viikkoa ja talvella neljä viikkoa. Biojätteen erilliskeräys (tai kompostointi) antaa sinulle mahdollisuuden pidentää polttokelpoisen jäteastian tyhjennysväliä enintään 12 viikkoon ilmoittamalla siitä suoraan jätekuljetusyrityksellesi. Yli 12 viikon tyhjennysväli anotaan jätehuoltoviranomaiselta Lakeuden EKOlta.

Biojätteiden keräys kimpassa on kustannustehokasta!

Ota naapurit mukaan ja tehkää biojätteen erilliskeräys kimpassa! Kaikilla kimpan osakkailla on mahdollisuus pidentää tarvittaessa polttokelpoisen jäteastian tyhjennysväliä enintään 12 viikkoon asti, ilmoittamalla siitä omalle jätekuljetusyritykselle. Biojätekimpasta ei tarvitse tehdä viranomaiselle ilmoitusta. Jos kimppa koskee myös polttokelpoista jätettä, tehdään kimpasta anomus, koska osakkaat, joilla ei ole omaa polttokelpoisen jätteen keräysastiaa, tarvitsevat silloin luvan poiketa jätehuoltomääräyksistä.

Jos jostain syystä lopetat keräyksen, muistathan muuttaa sopimusta sekä tuoda tyhjä ja pesty astia takaisin varikolle. Lopettamisesta ei tarvitse ilmoittaa jätehuoltoviranomaiselle.

Jos erilliskeräyksen sijasta päätät kompostoida biojätteet, muistathan tehdä ilmoituksen Lakeuden EKOlle sähköisessä asioinnissa. Saat itsetehtyä, ravinnerikasta multaa jo kevään kukka- ja kasvipenkkeihin.

Lakeuden EKO
Pihla Hasan
Ympäristösuunnittelija
050 324 0963
lakeudeneko@liminka.fi
www.lakeudeneko.fi

EKOn sivuilla uutinen: https://www.lakeudeneko.fi/biojatteet-kiertoon-kampanja-alkaa-myos-limingassa-ja-tyrnavalla-15-3-2021/


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!