Satupassi kannustaa yhteisiin lukuhetkiin
-

Julkaistu

Satupassi kannustaa yhteisiin lukuhetkiin

Ääneen lukeminen on suuri lahja lapselle. Se on helppo ja edullinen tapa viettää perheen yhteistä aikaa. Myös ääneen lukemisen hyödylliset vaikutukset ovat kiistattomat: lapsen sanavarasto karttuu, oikeudenmukaisuus ja empatiakyky vahvistuvat, keskustelu- ja lukutaito kehittyvät ja jopa koulumenestyksen on todettu olevan yhteydessä kotona luettujen kirjojen määrään. Perheiden yhteisten lukuhetkien on kuitenkin todettu vähentyneen yhteiskunnassamme huolestuttavalla tavalla viime vuosina.

Tyrnävän kirjaston ja lastenneuvolan yhteisenä lukemaan innostamisen keinona oli aikaisemmin 4-vuotiaille suunnattu lukubingo. Tämä bingo kaipasi kuitenkin ajantasaistamista ja uudistamista, joten nyt käynnissä olevan aluehallintoviraston rahoittaman Toimintamallit kuntoon! -hankkeen tiimoilta lanseeraamme Tyrnävän kirjaston ja lastenneuvolan satupassin. Satupassi on suunnattu 4- ja 5-vuotiaille lapsille ja heidän huoltajilleen. Se liittyy Lukeva kunta -ohjelmaan.

Satupassiin luetaan yhdessä vanhemman tai muun läheisen aikuisen kanssa kahdeksan kirjaa. Jokaista luettua kirjaa vastaan lapsi värittää passissa olevan tähden. Lisäksi hän voi piirtää ja kirjoittaa passiin oman nimensä. Passissa on valmiiksi joitakin kirjastovirkailijoiden valitsemia kirjavinkkejä, mutta myös listan ulkopuolisia kirjoja on sallittua ja suositeltavaa lukea passia suorittaessa. Jokainen satupassin suorittanut lapsi saa kirjastosta pienen palkinnon ja hän osallistuu kirja-arvontaan.

Lisätietoja Satupassista ja kirjaston Toimintamallit kuntoon! -hankkeesta:

Hanketyöntekijä Eevamaija Kukkala, p. 040 653 3196 tai eevamaija.kukkala@tyrnava.fi


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!