tyrnava-1881.jpg

Palvelut

 kirjasto-7802.jpg

Kirjastokortti

Kortin saa todistamalla henkilöllisyytensä. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan kirjallisen suostumuksen. Ensimmäinen kortti on maksuton. Kortti on aina esitettävä lainattaessa. Kortin haltijalla on vastuu kortilla lainatusta aineistosta. Nimen, osoitteen tai puhelinnumeron muuttumisesta sekä kirjastokortin katoamisesta on ilmoitettava kirjastoon.

Laina-aika

Kirjat, cd-levyt ja lehdet laina-aika on 28 vrk. Dvd-levyt ja cd-rompuilla laina-aika 14 vrk. Lyhyt lainat myös 14 vrk. Asiakkaalla voi olla lainoja yhteensä 100 kpl.

Kaukopalvelu ja OUTI-lainat

Kaukolainaksi tilataan sitä aineistoa, mitä omassa kirjastossa eikä muissa OUTI-kirjastoissa ole. Maksut kirjastokohtaiset.  

Lainojen uusinta

Lainoja voi uusia 5 kertaa, jonka jälkeen ne täytyy palauttaa kirjastoon. Uusiminen onnistuu, ellei teokseen ole varauksia. Lainoja voi uusia verkkokirjaston kautta. Verkkokirjaston käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja salanumero, jonka saa henkilökohtaisesti kirjaston asiakaspalvelusta. Lisäksi lainoja voi uusia soittamalla tai sähköpostilla.

OUTI-kirjastot lainaavat e-kirjoja

Kirjoja lainataan ELLIBS-verkkokirjaston kautta. Lainaamiseen tarvitaan OUTI-kirjastokortti ja nelinumeroinen verkkokirjaston salanumero. Salanumeron saa käymällä OUTI-kirjastossa henkilökohtaisesti. Tarkempia ohjeita lainaamiseen saa tästä linkistä

Luukkupalautukset

Kirjaston henkilökunta pyytää asiakkaita kiinnittämään huomiota palautusluukun tekstiin:
Luukkuun palautus lainaajan vastuulla. Palautus vain kirjoille. Helposti rikkoontuva aineisto (cd- ja dvd-levyt sekä romput) pyydetään palauttamaan kirjaston aukioloaikana.

Kotiseutukokoelma

Kirjastossa on myös Tyrnävä- kokoelma, jossa on Tyrnävää käsittelevää aineistoa (mm. lehtileikekokoelma) sekä paikkakunnalla syntyneiden ja täällä vaikuttaneiden henkilöiden tuotantoa tutkijoiden käytössä.
Kotiseutukirjailija Väinö Kirstinän tuotanto omana kokoelmana. Myllykirjastossa on tutkijakäyttöön Väinö Kirstinän kotikirjastosta vuonna 2016 lahjoitettu kokoelma Väinö Kirstinälle omistettuja teoksia.
Lauri ja Hannu Mustakallion kokoelma on myös sijoitettu osaksi kotiseutukokoelmaa. Mustakallio-kokoelma sisältää Hannu Mustakallion tuotantoa sekä  Tyrnävällä kirkoherrana toimineen Lauri Mustakallion kääntämät tai toimittamat teokset.

Työskentelytila

Asiakkailla on mahdollisuus varata lehtisalin Vihreää Kamaria hiljaiseen työskentelyyn tai opiskelukäyttöön maksutta.

Internet ja tekstinkäsittely

Tyrnävän pääkirjastossa on asiakkaiden käytössä 2 Internet-konetta, joihin voi koneiden vapaana ollessa kirjautua kirjastokortin numerolla ja salanumerolla. Käyttöaika 1 tunti. Musiikkihuoneen koneelta on myös tulostusmahdollisuus. Tulostuksen hinta on 0,20 euroa / arkki ja paperin saa virkailijalta.

Temmeksen kirjastossa on kaksi Internet-konetta, joissa molemmissa myös tekstinkäsittelymahdollisuus.

Kopiointimahdollisuus

Asiakkaiden käytössä on molemmissa kirjastoissa myös kopiokone. Kopion hinta on 0,20 euroa / kpl.

Maksut

Myöhästymismaksu  0,15 €/pv/nide
Lyhytlainat  0,40 €/pv/nide
Maks./laina 5,00 €
Palautuskehotus   1,00 €  
Noutamaton varaus 1,00 €
Kaukolainamaksu 1,00 €
Uusi kirjastokortti 3,00 €
Lainauskiellon maksuraja     12,00 €
Muovikassit 0,20 € kpl
Tulostuksen hinta 0,20 € kpl
Kopion hinta 0,20 € kpl

 

Tilavaraukset

Kirjaston Kivipirtin kokoustila n. 12 hlölle ja Juustolan 40-paikkainen auditorio ovat vuokrattavissa  kokous ym. käyttöön.

Vuokrahinnat:

Kivipirtin kokoustila  alle 4 h/vrk 40,00 €, yli 4 h/vrk 80,00 €

Auditorio alle 4 h/vrk 60,00 €, yli 4 h/vrk 120,00 €

Tilavaraukset Myllykirjastosta p. 050 3168 775 tai kirjasto.tyrnava@tyrnava.fi tai kunnantalon Sentraalista. Avaimet Kivipirtin kokoustilaan ja auditorioon noudettava kirjastosta aukioloaikoina.

Myös Kivipirtin lehtisalia voi vuokrata sopimuksen mukaan.Yhdistämällä Kivipirtin kokoustila ja lehtisali saadaan tila isommalle perhejuhlalle tai jopa 100 henkilön koulutustilaisuudelle. Lisätietoja kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Elina Huurteelta, p. 044 4971 240 tai elina.huurre@tyrnava.fi.